Конкурс "Служител на годината" стартира следващия понеделник в Националната агенция за приходите (НАП).

За седма поредна година НАП избира най-добрите си служители. В надпреварата ще бъдат отличени по един служител от основните функции на администрацията - "Контрол", "Обслужване", "Събиране" и "Обжалване", съобщават от пресцентъра на агенцията.

За престижния приз ще се състезават и служителите от Централното управление на агенцията. Отличен ще бъде и един данъчен за принос в развитието на администрацията.

Служителят на годината ще се избира на базата на постиженията му в работата, чрез специални критерии, някои от които са брой обработени декларации, стойност на ефективно запорирано имущество, брой издадени ревизионни актове с размер над 10 000 лв., брой спечелени дела за 2010 г. и др.

Част от гласуването ще става и онлайн, чрез вътрешния портал на агенцията - НАПнет.

Сред победителите в конкурса "Служител на годината" през годините са двама от настоящите заместник изпълнителни директори на НАП - Стоян Марков и Бойко Атанасов. "Конкурсът "Служител на годината" е един от начините да покажем на колегите, че уважаваме техния неуморен труд", каза по повод на инициативата изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

"По мое мнение работата на служителите в НАП е изключително напрегната и отговорна и подобно признание трябва да бъде давано не само от висшия мениджмънт на агенцията, но и от обществото като цяло", допълни Стефанов.

Победителите от конкурса ще бъдат обявени на 16 ноември, денят на Св. Матей, в който приходната администрация празнува своя професионален празник.