Столичани вече могат да плащат данъка за автомобилите си за 2022 година, съобщиха от дирекция "Общински приходи" към Столична община. Гражданите могат да погасяват задълженията си във всеки от районните данъчни отдели на София, чрез посредници или онлайн тук

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април 2022 г. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж. Ако предпочитате да плащате данъка на части, сроковете са: 30 юни 2022 г. – първа вноска и 31 октомври 2022 г. – втора вноска.

Може да подаваме данъчните си декларации от днес

През тази година местните данъци не са променени и са същите, като през миналата. Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.

istock
istock

Кампанията по плащане на местния данък недвижими имоти и такса смет ще започне през февруари. Погасяването на местните налози става по реда на тяхното възникване. По закон, ако имате невнесени данъци за минали години, системата отчита първо тяхното покриване. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg