30 юни е крайният срок за плащане на първата вноска за данък сгради и данък МПС, напомнят от дирекция "Общински приходи" на Столичната община. След това върху дължимите суми започват да се начисляват лихви. 

До края на юни трябва да бъде платена и втората вноска на такса битови отпадъци.  

Плащане може да се направи във всеки от 22-ата районни отдела на дирекция "Общински приходи", независимо от адреса на недвижимата собственост. Всички каси разполагат и с ПОС устройства. 

Възстановяват плащанията на данъците в Пощите

Местните данъци и такси могат да се издължат и по банков път, чрез други финансови институции, както и онлайн през електронната страница на Столичната община.

За да получите ПИН код, с който да правите справки или да плащате местните си данъци е необходимо само да представите документ за самоличност в някоя от районните данъчни служби, уточняват от Столичната община.

istock
istock

Припомняме сроковете през годината, в които трябва да се внасят местните данъци и такси, за да не трупат лихви върху задълженията: 

  • Данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.
  • Такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg