От понеделник, столичаните, платили налозите по зонирането, което беше отменено, ще могат да си получат надвзетата им сума. Ето и съветите на общината за това какво трябва да знаем, за да си върнем парите:

1. Гражданите, надвнесли данък недвижим имот и такса битови отпадъци, желаещи сумите да им бъдат възстановени, следва да посетят офисите на отдела местни данъци и такси, където се намира недвижимия имот и където са платили задълженията си.
  
2. Служител на отдела ще предостави образец на искане за възстановяване/прихващане, който трябва да се попълни.
  
3. В рамките на деня ще бъде изготвен акт за възстановяване/прихващане и след подписването му от лицето, сумите ще бъдат възстановени в брой от касата на отдела или по посочена от лицето банкова сметка.
  
Важно е гражданите да представят лична карта и оригиналната приходна квитанция за платените от тях суми.
   
Надвнесената сума може да бъде приспадната при следващо плащане на местни данъци. При желание сумите да останат за погасяване на бъдещи задължения за данък недвижим имот и такса битови отпадъци за същия имот, по същата партида, не е необходимо изрично уведомяване или подаване на искане по посочения образец.

Данъчната кампания в столицата продължава, подчертаха още от "Московска" 33. Срокът, до който може да се заплати цялата дължима сума и да се получи отстъпка от 5% за данък сгради, е 30 април, припомниха от кметството.