До края на ноември се удължава срокът на работа на временната анкетна комисия за проучване на фактите около изтичане на лични данни от Националната агенция за приходите.

Това решение бе взето от депутатите от комисията, а причината е, че все още има много институции, които трябва да бъдат изслушани. 

Друг мотив бе, че заради лятната депутатска ваканция на практика комисията не е работила 1 месец.

На последните две заседания на комисията ще бъдат поканени ръководството на приходната агенция и финансовият министър Владислав Горанов.

Безвъзмездно се трудиш, ако не си плащаш глобите


"За времето на работа на комисията до момента са проведени четири заседания, в които са изслушани представители на ДАНС, Комисията за защита на личните данни, представители на Държавна агенция „Електронно управление“, Апелативната специализирана прокуратура и на Специализираната прокуратура.


Идеята е да бъдат поканени представители на Нотариалната камара, на Висшия адвокатски съвет, Асоциацията на банките, Асоциацията на фирмите, предоставящи бързи кредити и на други институции, за да се установи наличието на проблеми, свързани с ежедневната дейност, причинени от теча на данни на НАП", обясни председателят на комисията Красимир Ципов.

Депутатите решиха още, че въпреки парламентарната ваканция покрай изборите, могат да се съберат, ако намерят за необходимо.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg