Ако задълженията към местната хазна се плащат на части, крайният срок за данък сгради и МПС е 31 октомври.

За такса смет втората вноска трябва да се плати до 30 септември, а третата - до 30 ноември.

Това напомниха от Столична община.

Първите вноски на местните си данъци и такси т.г. трябваше да се платят до 30 юни. Ако това не е направено, върху тях вече се трупат съответните лихви по закон.

Две трети от постъпленията на местни данъци и такси в бюджета на София през тази година са платени от столичани по електронен път, показват данните на Дирекция „Общински приходи“ на Столичната община.

Софиянци се издължават към хазната, като ползват различните онлайн възможности, предоставяни от Столична община - по банков път (221 млн. лв. или 54,4% от приходите), чрез финансови посредници (73,5 млн. лв. или 18,08%) или през интернет портала на Столичната община (5,9 млн. лв. или 1,47%).

На каса в районните данъчни отдели в София са внесени 105,8 млн. лв., което е 26% от постъпленията в бюджета до момента.

istock
istock

За сравнение, през същия период на 2019 година - от 1 януари до средата на август на каса са били внесени 30,6% от всички приходи.

Общинските данъци тръгват рязко нагоре през 2020 г.

Тогава през портала на Столична община са платени 0,9% от постъпленията или 3,7 млн. лв.

Общо постъпленията от местни данъци и такси в бюджета през тази година са 406,5 млн. лв.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg