Над 1 милион и 800 хиляди лева са били откраднати тази сутрин при обира на Централната поща в Хасково, съобщиха източници в Министерството на вътрешните работи. Голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии. 

Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата.

Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с препарат "Белина". След това нападателите са демонтирали охранителните камери. След като са взели парите, са се опитали да заличат следите. 

В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, са разлели препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.

Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата. Районът е блокиран от полиция. Официална информация от МВР по случая няма.