Народните представители отхвърлиха предложението, внесено от БСП, за замразяване на заплатите си.

„За“ гласуваха 76 народни представители, 50 бяха „против“, а 82 се въздържаха, с което предложението не бе прието.

България с най-ниски заплати в текстилната промишленост в целия ЕС 

 

Какви заплати получават мениджърите в България

 

Според БСП до края на мандата на този парламент преизчисляването на заплатите на депутатите трябва да бъде спряно и те да получават заплати в размер на тези в 43-тото НС за месец декември 2016 г. в размер на 2 976 лв.

"Начинът, по който се определят депутатските заплати, в момента е неадекватен и несправедлив. Има нужда от нов подход за изчисляване на заплатите на народните представители. Трябва да спрем непрестанния им растеж", заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Крум Зарков.

От ГЕРБ заявиха, че е недопустимо обсъждането на тази точка, защото е отхвърлена на първо четене като законопроект. Да проведем обсъждането след три месеца. Не иде реч до механично или автоматично замразяване, а следва по същество да обсъдим базата, основанията за формиране на възнаграждението, заяви Кирилов.

В началото на днешното си заседание депутатите включиха точката за избор на министър-председател, приемане на структура и избиране на Министерски съвет със 176 гласа „За“ и един въздържал се.