Неотдавна по време на ежегодната си I/O конференция Google представи своята нова платформа за търсене и намиране на работа – Google for Jobs, чиято цел е да се използват уменията на търсачката за по-добро организиране на информацията и по този начин да се улесни намирането на подходяща работа.

От вчера новата функция е достъпна за мобилни устройства и компютри, предава The Verge. 

Функцията е доста проста. За ясно целенасочени търсения от типа „ръководител в кетъринг отдел в Ню Йорк“ Google изкарва списъци от различни източници. Това включва сайтове като LinkedIn, Monster и Glassdoor, но също и информация директно от собствените сайтове на компаниите. 

Потребителите могат да кликнат върху резултатите, за да получат повече информация и да филтрират списъци по критерии като местоположение, работодател и дата на публикуването.

По време на I/O конференцията Google заяви, че ще използва машинно обучение, за да помогне за организирането и подреждането на тези данни, като например автоматично групиране на подобни работни места. Засега обаче няма яснота как точно се използват тези механизми в момента. 

Предимството на търсачката е, че Google обещава да изкара всички съответстващи обяви за работа на едно място, като същевременно с това премахне дублиращите се.