Нови 5000 служители в следващите 3 години ще наемат фирмите от IT и аутсорсинг индустрията в Пловдив. Най-търсени са кадрите, които освен английски език, владеят и други западни езици.

Това стана ясно по време на презентация на аутсорсинг дружество в Пловдив, което развива дейност освен в града на тепетата, така също и в София. В компанията в момента са заети общо 2 500 души, от които едва 300 работят в столицата.

Всички останали са в офиса на фирмата в Пловдив. Тяхната работа е свързана с предоставяне на услуги в сферата на онлайн разплащанията, гейминг индустрията, туризма и други на над 50 клиенти от целия свят.

От аутсорсинг дружеството планират да наемат 100 души в следващия месец, като изискването е кандидатите да владеят немски или френски езици. За да се повиши езиковата квалификация на бъдещите си кадри, от фирмата планират да стартират безплатна езикова академия.

Обучението ще продължи от 4 до 6 седмици и ще бъде заплатено от дружеството. На успешно завършилите ще бъде предложено назначаване на работа и трудов договор, заяви президентът на компанията Ксавие Марсенак. 

Вижте още: 

Големи фирми ще търсят кадри от градове с висока безработица 

Фирми пред фалит заради липса на кадри 

Хазната чака 50% от печалбата на държавните фирми