Стартира кандидатстването за финансиране на технологични бизнес проекти на млади предприемачи по програмата "Техностарт 3 – Насърчаване на иновационната активност на младите хора в България".

Целта на проекта е да бъдат насърчени младите хора с иновативни и жизнеспособни идеи (студенти, докторанти и завършили висше образование през настоящата година) да реализират тези идеи и да се популяризират успехите им.

10-те най-добри държави за започване на бизнес 

 

Работодателите настояват за подобряване на бизнес средата 

 

В България бизнес се прави все по-трудно

 

Младите предприемачи ще бъдат подпомогнати да започнат собствен бизнес чрез предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за създаване на технологични фирми.

В рамките на проекта се предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на 90% от общия размер на финансиране или до 19 800 лева за всеки одобрен бизнес план.

За да получи финансиране на проекта, всеки одобрен кандидат за финансиране трябва да регистрира своя фирма (ЕООД или ЕТ) и да осигури задължителен собствен принос от 10% от общия размер на финансиране или до 2 200 лева за всеки одобрен бизнес план.

Проект "Техностарт 3" финансира стартиращи фирми с бизнес идея само в сферата на промишлеността и научната и развойна дейност. Планирани са 300 хил. лв. от бюджета на Министерството на икономиката за 2017 г. "Техностарт 3" финансира стартиращи фирми с бизнес идеи само в сферата на промишлеността и научната и развойна дейност.

Допустимите разходи са за придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи, разходи за ток, вода, отопление и наем на помещения; за покупка на материали и консумативи; за външни услуги и разходи за банкови такси. Цялата необходима информация за конкурса може да намерите тук.