Над 8 000 нови свободни работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда в началото на новата седмица, съобщава БНР.

Незаети работни места има в сектора на услугите и транспорта. Това каза директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов.

"С превоз на пътници, превоз на товари, международни и национален транспорт. Има индикации, че трудно се намират шофьори, но пък за сметка на това постоянно има свободни работни места при добри условия на труд и заплащане", заяви Ангелов.

От началото на годината служителите в Бюрата по труда са съдействали на над 23 000 хора до 29 години за намиране на работа. 

Други 5 000 младежи са ангажирани в програми, финансирани с европейски средства и пари от бюджета. От началото на годината с над 10 000 младежи нивото на безработицата сред тях е спаднало.

В рамките на кампанията "Не давай заето - бъди зает" на Агенцията по заетостта талантливи млади хора рискуваха графити на Бюрото по труда за район Възраждане в София. 

Целта на инициативата е бъдат мотивирани повече млади хора да търсят възможности за работа и развитие. Графитите нарисуваха Стефан Бояджиев и Димитър Механджийски.