Териториалните поделения на Националния осигурителен институт ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 15 октомври  включително.

Причината е, че средствата по Програмата за профилактика и рехабилитация, предвидените за нея в бюджета на държавното обществено осигуряване за тази година са изчерпани.

Последната дата, на която хората могат да постъпват в бази по програмата, е 16 октомври, съобщиха от института.

Без болнични, ако не отидем на контролен преглед?

На лицата, постъпили след тази дата, няма да се изплащат средства за направените разходи за диагностични и терапевтични процедури, нощувки и частична парична помощ за хранене. 

От там припомнят, че тази година за профилактика и рехабилитация са заделени над 20 милиона лева и до момента от програмата са се възползвали  43 хиляди души.

НОИ информира със SMS за изплатени обезщетения

За да участват по програмата кандидатите трябва да носят медицинско направление Бл. МЗ № 119а'98, издадено от личния лекар, не по-рано от 30 календарни дни преди датата на постъпване в санаториума.
 

Задължително е да представят документ за самоличност, удостоверение от ТП на НОИ – в два екземпляра, както и лична амбулаторна карта и/или медицинската документация, удостоверяваща настоящото и миналото здравно състояние на лицето - епикризи, изследвания, рентгенови и др. снимки, електрокардиограми и други документи, според конкретния случай.

 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg