Над 150 свободни работни места ще бъдат обявени на трудовата борса във Варна, която ще се проведе на 4 октомври. Работодатели от България и чужбина и търсещите работа лица ще имат възможност да дискутират и да се запознаят с различните политики и предложения, касаещи младежката заетост. 

Свободните позиции са за IT специалисти, инженери, счетоводители, банкови служители, продавач-консултанти, финансови и кредитни консултанти, служители в кол центрове, както и различни позиции за пасажерски кораби – рецепционисти, камериери, готвачи и барман-сервитьори, съобщиха от Агенция по заетостта. 

Част от работодателите са заявили възможности за наемане на студенти с гъвкаво работно време или осигуряване на студентски стажове.

Информационното събитие се провежда във връзка с изпълнението на проект "Нова възможност за младежка заетост". Борсата ще се проведе в Двореца на културата и спорта (бул. Княз Борис I № 115) от 9 до 17 часа.

Представители на EURES мрежата от Европа, на която Агенцията по заетостта е член, ще участват с представянето на работодатели от Австрия, Германия, Великобритания и Швеция, които ще предложат близо 200 работни места в сферата на туризма.

Получените във връзка с трудовата борса оферти за работа в чужбина са публикувани на националния EURES сайт http.eures.bg в рубриката „Работни места”. От кандидатите, които търсят работа в другите европейски страни, се изисква да владеят чужди езици. За да представят себе си и уменията си пред EURES съветниците и работодателите, те трябва да подготвят документи на английски, немски или друг език в зависимост от конкретните оферти.