Всички пенсионери ще получат добавката от 50 лева към пенсиите си и през юли, посочи вицепремиерът и служебен социален министър Гълъб Донев при отчета на работата на правителството за последния месец: 

„В скоро време предстои правителството да приеме решение за увеличение на пенсиите на 1 милион и 245 хиляди български пенсионери с 5%, така че да бъдат осъвременени пенсиите, които са отпуснати до 31 декември 2020 година“.

Вдигат пенсиите на над 1 000 000 българи с 5%

Мярката за запазване на заетостта 60/40 ще продължи до края на юли. Има средства програмата „Топъл обяд“ да продължи до края на годината. Донев отчете спад на безработицата: 

„В момента нивото на безработица е около 5,4%. Това е добър знак за това, че българската икономика плавно се възстановява и излиза от застоя, в който беше принудително поставена от мерките, които се прилагаха за ограничаване разпространението на Covid-19“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg