По-важно е да се решат проблемите за безопасността на полицаите - тези, които рискуват най-много, трябва да получават най-много, каза в интервю за БТА  председателят на УС на синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/  Галентин Грозев.

"Искаме увеличение с 50 на сто. Разбираме, че държавата е в криза и няма пари. От друга страна е интересно как няма пари, а се намират. За това твърдим, че МВР не харчи рационално", каза Грозев. Според него уравновиловката в момента облагодетелства висшестоящите служители в МВР. 

В ръководството има прекален брой хора, съкращаването трябва да започне от там и след това да се тръгне по областните дирекции, смята синдикатът.

Тази система не може да бъде като мастодонт, който да си шляпа и да хвърля кал наляво и надясно, коментира Грозев.  

По думите му четирите протеста на синдиката са стрували под 20 хиляди лева. Парите са били осигурени от членския внос, който СФСМВР събира всеки месец.

"Но, мога да кажа, че ние управляваме портфейла на организацията си по-добре, от колкото МВР неговия си", каза Грозев. От парите, които събираме от членски внос се помага за адвокатска защита на колеги, при здравословни проблеми, при проблеми от местно естество, посочи той.