Работната среща между синдикати, работодатели и социалния министър Тотю Младенов се отлага за понеделник, съобщиха от ресорното министерство, без да посочват конкретна причина за промяната на датата.

Срещата бе организирана, след като вчера синдикатите и работодателите останаха по-малко от час при премиера Бойко Борисов, с когото трябваше да обсъдят пенсионната реформа.

Дългоочакваната среща с премиера се провали, тъй като една от работодателските организации отбеляза, че това не е легитимно заседание на тристранния съвет.

Синдикатите продължават да настояват премиерът да поеме ангажимент, че правителството ще се откаже от планираното увеличение на пенсионната възраст от догодина.

От социалното министерство допълват още, че работната среща, която ще бъде проведена в понеделник, се свиква с оглед подготовката на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество за приемане на мерки за усъвършенстване на пенсионната реформа в дългосрочен план, което ще се проведе на 2 декември 2011 г.