Новият служебен кабинет трябва да залага политики, не се е случвало досега служебно правителство да прави бюджет. Господин Алексиев отдавна работи в сферата на железопътния транспорт, господин Белчев е във финансите повече от 7-8 години. Това каза в "Денят започва" Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Относно това дали ще продължи да се изплаща помощта от 120 лева за пенсионерите, той заяви: "Няма кабинет, досега роден, който да свали нещо надолу като плащане".

Според Пламен Димитров предизборната кампания отдавна е започнала.

"С новия бюджет трябва максимално да се подкрепят бизнесът, заетостта и социалната сфера", каза още президентът на КНСБ.

По думите му Европейската комисия поставя остро въпроса за неприемане на Плана за възстановяване. "Другият горещ картоф, който трябва да реши новото служебно правителство е този, час по-скоро", допълни Пламен Димитров.

Колко българи получават над средната заплата за страната

Той прогнозира, че инфлацията ще достигне близо 5 процента. "Трябва да бъде договорена 760 минимална заплата за 2022 година. Спекулата на цените зависи от прозрачността на ценообразуването, зависи от регулаторите, не може да има повишение три пъти на една стока.

istock
istock

Аз очаквам от началото на следващата година двуцифрено увеличение на цените на топлоенергията заради цената на газа", добави президентът на КНСБ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg