Две от най-големите борси в света за криптовалути - "Койнбейс глобал" (Coinbase Global) и "Байнанс" (Binance), потвърдиха, че засега не планират да забраняват превантивно на всички руснаци да ползват техните платформи, предаде Ройтерс.

"Смятаме, че всеки заслужава да има достъп до базови финансови услуги, освен ако законът не казва обратното", заяви главният изпълнителен директор на "Койнбейс" Брайън Армстронг в серия туитове.

13 милиона долара дарения в криптовалута набра Украйна

"Не възнамеряване едностранно да замразим сметките на милиони невинни потребители", посочи в имейл до Ройтерс говорител на "Байнанс", най-голямата борса за криптовалути в света.

И двете криптоборси няколко пъти досега подчертаха, че ще спазват наложените от много правителства по света санкции на руски компании и отделни руски граждани.

istock
istock

Експерти са на мнение, че ако криптоборсите продължат да действат в Русия, това ще отслаби ефекта на наложените финансови санкции.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg