Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение от 21 август медна възпоменателна монета на тема "125 години от рождението на Димитър Талев" от серията "Български творци", съобщават от Централната банка на интернет страницата си.

Цената на монетата при пускане в обращение е 54 лева.

Монетата ще се продава в БНБ – на две каси в София, пл. "Княз Александър I" 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София, ул. "Михаил Тенев" 10.

БНБ отчита ръст при вземанията на лизинговите дружества

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на БНБ само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, разясняват от БНБ.

За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е необходимо представянето на нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета.

Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи монета от касите на БНБ, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничение важи и за обратния случай. Монети няма да се продават на лица, които не са навършили 18 години.

До края на работния ден на 21 август новата монета ще бъде предоставена от БНБ на "Първа инвестиционна банка" АД, "Тексим Банк" АД и "Централна кооперативна банка" АД за продажба в техните офиси и клонове, се посочва в съобщението.

Списък на офисите и клоновете на тези банки, които ще продават монетата, може да се види тук.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg