Списание „Форбс“ прецени кой от руския списък на най-богатите бизнесмени по време на пандемията на коронавируса е увеличил богатството си с най-бързи темпове и като лидер беше посочен интернет инвеститорът Леонид Богуславски.

Богатството на Богуславски почти се е удвоило от средата на март - с 88%, до 2,8 милиарда долара. Според списанието той се е увеличил поради ръста на акциите на DataDog, в който Богуславски притежава 8,2%.

Милиардерите ли ще спасят света от бедност

На второ място е семейството на сенатора от Дагестан Сюлейман Керимов, което притежава 78,6% от най-големия производител на злато в Русия – „Полюс“. По време на пандемията богатството на компанията нарасна с 86%, до 18,6 милиарда долара.

На трето място е съоснователят на Yandex Аркадий Волож. Неговото богатство е нараснало със 75% от март до 2,1 милиарда долара.

istock
istock

На четвърто място по бързо трупане на богатство е основателят на групата „Тинькофф“ Олег Тинков, чието богатство се е увеличило с 63%, до 2,6 милиарда долара.

С колко "обедняха" руските свръхбогаташи за месец

Петата позиция е на принадлежи на основния собственик на AФК „Система“ Владимир Евтушенков (+ 53%, 2,3 милиарда долара).

Общо според списанието към 20 юли 2020 г. увеличението на съвкупното богатство на руските милиардери в списъка на „Форбс“ вече е било 70,73 милиарда долара.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg