Националната агенция за приходите разпродава ниви и техника на длъжници.

През декември за продан са обявени 29 земеделски терени. Пет от тях се намират в  област Пазарджик и са с обща площ 11 223 квадратни метра.

В с. Садово, общ. Аврен, са обявени 4 ниви, като началната цена на търга е от 1400 лв. на до 4250 лв.

Банките по-бавно ще отнемат дома на длъжник

За нива от 5 дка ще наддават в с. Малко Шарково, област Ямбол. Десет лозови насаждения ще се продават в с. Шивачево, област Сливен. В Благоевград, 4 дка нива ще се продава до края на годината.

istock
istock

Три земеделски ниви в Бургаско, с обща стойност 30 хил. лева също са сред обявените на търг. Останалите земеделски земи се намират в с. Момин сбор, село Михайлово, с. Димчево, с. Брястовец. В село Крушари ще се проведе единственото явно наддаване.

В края на декември и началото на януари на търг ще излязат и 10 стопански машини и съоръжения от висок и нисък ценови клас.

Наддаванията за тях ще започнат още в края на тази година. Машините, обявени за продан, са багер, верижен багер, щипка за багер, колесен трактор, саморазтоварващи машини и сеялки.

Най-високата цена ще достига близо половин милион лева, а най-ниската - 4000 лв.

Машините са намират в различни населени места и предварително могат да бъдат огледани в обявените от търговеца часове.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg