Започва изплащането на безвъзмездната финансова помощ по сключените договори по процедура „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 хил. лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ с общ бюджет 184,6 млн. лв.

Това съобщиха от Министерство на икономиката. Оттам припомнят още, че по процедурата първоначално бяха заложени 78 млн. лв., но след решение на Министерски съвет бе осигурен допълнителен финансов ресурс за наддоговаряне в размер на близо 106 млн. лв.

Осигурените допълнителни средства ще позволят поетапно наддоговаряне на фирми от резервния списък, като по този начин финансирането ще обхване много повече компании, извън първоначално одобрените.

Очаква се близо 3700 предприятия да се възползват от безвъзмездна финансова помощ по процедурата.

Инвестиционен кредит за стартиране на малък бизнес

От 24 август е отворена системата за достъп в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС  в България (ИСУН), където одобрените фирми могат да подават отчетите си.

Към 30 август са подадени 24 бр. финални отчета, уточняват от икономическото ведомство.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg