От утре – 10.00 часаq автобусните превозвачи могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ заради кризата, предизвикана от коронавируса. Крайният срок за подаване на заявленията е до 17.00 ч. на 10 ноември 2020 г.

Минималният размер на средствата, които ще се отпускат е 3 000 лв., а максималният е 450 000 лв. безвъзмездна финансова помощ, като разпределянето ще бъде на база оборотите на фирмите.

Фирмите могат да се запознаят с пакета документи от интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) на следния линк: https://www.mtitc.government.bg/bg/category/225/dokumenti-po-myarkata-za-finansova-podkrepa-na-avtobusnite-prevozvachi.

Заявленията се подават изцяло по електронен път чрез ИСУН 2020 на интернет адрес: https://eumis2020.government.bg в ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

istock
istock


200 млн. лв. за българските фирми по ОПИК

Осигуряването на оперативен капитал за българските микро, малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози е по процедура чрез директно предоставяне „BG16RFOP002-2.079 Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 чрез прилагане на схема за подпомагане от (МТИТС)“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg