Правителството определи реда за ползване на еднократната помощ от 210 лева за хората от първа линия в борбата с коронавируса, която ще подкрепи и туристическия бранш у нас.

На екскурзия в България или чужбина

До 30 ноември догодина е срокът за ползване на еднократната помощ. Тя е за лекари, медицински и немедицински специалисти, специализанти и други извършващи помощна дейност в болниците, служители на регионалните здравни инспекции и центровете за спешна медицинска помощ, на Националния център по заразни и паразитни болести, служители на районните здравни каси, командировани в регионалните здравни инспекции, служители от системата на социалното министерство, МВР, националното тол управление, които пряко са осъществявали и осъществяват дейности, свързани с предотвратяване на разпространението или преодоляване на последиците от Covid-19. 

istock
istock

Помощта е само за вътрешен туризъм за не по-малко от седем нощувки в категоризирани или регистрирани места за настаняване.

Сумата ще се плаща авансово 14 дни преди ползването на почивката.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg