През септември около 320 000 семейства, които са получавали месечни помощи за деца в периода от 1 април 2022 година до 31 март 2023 година, ще получат допълнителни 148 лева. 

Средствата са по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и са компенсация на повишените разходи за електрическа и топлинна енергия през миналия сезон. 

Пред БНР изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Надя Танева уточни, че родителите, които получават парите си в пощенски клон, а те са около 30 000, трябва да ги вземат още през септември: 

Нова помощ за отопление от септември

"Тъй като това е еднократно подпомагане и не подлежи на сторниране или на получаване следващия месец. Затова използвам вашия ефир да апелирам всички хора, които влизат в тази група, да имат готовността и възможността да си получат тези средства, като отново казвам, ще използвам възможността по всякакъв начин те да бъдат уведомявани, включително и по местоживеене от социалните служби".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg