„Става въпрос за конфликт между хора, които дълго време не са се съобразявали с изискванията на закона. Не зная дали двамата пострадали са колекторска фирма или са изпратени от човек, на когото задържаният е държал пари.

Дори т.нар. легални колекторски фирми не са кой знае колко близо до закона. Трябва да се създаде регламент, защото част от хората в тези фирми са си чисти рекетьори”. Това заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Повод за думите му е вчерашния случай, при който 50-годишен мъж простреля двама в Стара Загора и се барикадира в склад. Извършителят Станчо Желязков е лежал и в затвора. И тримата участници в екшъна са криминално проявени.

Има ли давност за неплатени сметки

Разрешение за притежаване и носене на оръжие се дава при доказана необходимост. Въпросът е как се оценяват събраните данни. След като лицето получи разрешение, през 3 г. то трябва да се явява на преглед, включително и психиатричен, припомни бившият вътрешен министър.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg