В предстоящите месеци - декември, януари и февруари - изтича периодът на валидност на голяма част от годишните електронни винетки за леки и лекотоварни автомобили до 3.5 тона.
 
В настоящата епидемична обстановка достъпът до онлайн услуги предоставя удобство и сигурност за клиентите, без да е необходимо посещение на физически търговски обекти.

Онлайн услугата на Vinetki.bg е на разположение навсякъде и по всяко време, от компютър, мобилен телефон или таблет, а покупката на електронна винетка отнема не повече от 2 минути.

Проверката на валидност е възможна също онлайн на Vinetki.bg, като е достатъчно въвеждането на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран.

Vinetki.bg е уеб базирана платформа за заплащане на електронни винетки, разработена от „Интелигентни трафик системи“АД, която вече близо две години предлага лесно, бързо и сигурно заплащане на пътните такси.

При покупка през потребителски профил на Vinetki.bg клиентите получават допълнителното удобство - напомняне за изтичащ срок на валидност на закупената винетка. Също така разполагат с история на покупките и електронна разписка за всяка от тях.

Над 12 000 винетки са прехвърлени на автомобили след смяна на регистрационния номер

Всички видове електронни винетки могат да бъдат закупени до 30 дни предварително на интернет платформата Vinetki.bg, както и в мобилното приложение TollPass.bg. Цените и периодите на валидност остават без промяна - уикенд винетка за 10 лв., седмична – за 15 лв., месечна – за 30 лв., тримесечна – за 54 лв., годишна за 97 лв.

Глобяват шофьори заради проблеми в тол системата

„Интелигентни трафик системи“ АД е регистрирано като доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси (Национален доставчик на услуги) и официален партньор на Агенция „Пътна инфраструктура“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg