Започва изплащането на гласуваната от служебното правителство допълнителна еднократна помощ за отопление от 300 лева. Очаква се от нея да се възползват около 50 хиляди домакинства.

Парите няма да се изплащат на хората, които вече са получили целева помощ за отопление от 623 лева или еднократна финансова подкрепа за отопление за компенсиране на увеличените цени.

Сумите ще бъдат превеждани съобразно заявения от лицата начин – по банков път или чрез териториалните поделения на „Български пощи“ ЕАД.

Ако хората не могат да получат лично помощта си в пощенския клон, това може да направи техен роднина или близък с нотариално заверено пълномощно. Неполучените средства се възстановяват в държавния бюджет.

Хиляди откази за помощ за отопление през зимата

При възникнали въпроси гражданите могат да се обръщат  към съответните териториални дирекции „Социално подпомагане“ по настоящ адрес. Контактите с тях могат да бъдат открити на следния електронен адрес: https://www.asp.government.bg/bg/kontakti/teritorialni-strukturi/.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg