Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви помощ за безработните и музикантите, съобщава белградският вестник "Данас".

Вучич каза, че музикантите, които са около 3000 в различни организации, ще получат помощ. Дали това ще бъдат две минимални заплати, вярвам, че правителството ще вземе това решение. Пенсионерите ще получат през май и ноември по 30 евро, като и всички останали пълнолетни граждани.

През септември допълнително всички пенсионери ще получат 50 евро. Това са 110 евро за пенсионерите, обявил Вучич. Според неговите думи от април ще започне изплащане на 1 минимална заплата за 1 550 000 работници в частния сектор, малките, средните и големите предприятия.

Ще задминат ли сръбските заплати тези в България

Ще имаме и допълнителна помощ за хотелиерите - 350 евро на стая или 150 евро на легло. Няма да бъдат вдигани данъците, парите ще дойдат от растежа, обявил президентът на Сърбия, цитиран от вестник "Данас".

Вестник "Вечерне новости" цитира думите на Вучич, че от 1 април в Сърбия започва голяма ваксинационна кампания.

istock
istock

Вучич обявил, че ще пристигне руската ваксина, чрез системата Ковакс в края на март ще пристигне ваксината на АстраЗенека, а на 1 и 2 април ще пристигнат нови 1 милион китайски ваксини. Ще имаме 1 300 000 ваксини, заявил сръбският президент.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg