Министърът на финансите на Сърбия Синиша Мали обяви, че днес ще започне изплащането на 30 евро парична подкрепа от държавата на всички пълнолетни граждани на Сърбия - мярка, която се изпълнява в рамките на третия пакет от мерки в подкрепа на икономиката и гражданите с цел смекчаване на последиците от пандемията.

Средствата ще бъдат изплатени първо на пенсионерите и гражданите, които получават социални помощи, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

В понеделник нашите най-възрастни съграждани и получателите на парична социална помощ могат да очакват вноска от 30 евро в своите сметки, каза Мали.

Той поясни, че на останалите пълнолетни граждани, които са изпълнили условията за този вид парична подкрепа от държавата, парите ще бъдат внесени на 2 и 3 ноември.

Къде взимат най-високи пенсии в Западните Балкани

Става дума за над 5,7 милиона граждани, от които 1,6 милиона пенсионери. Всеки ще получи по 3527 динара, каза сръбският министър на финансите.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg