Полицаите ще вземат 400-500 лв. коледни бонуси, съобщи вътрешният министър Христо Терзийски. За целта правителството е отпуснало допълнителни 28 млн. лв.

5 млн. лева от тях ще се похарчат за нова техника на МВР-болница. Останалите ще бъдат разпределени между служителите. В момента се изчислява размерът на бонусите, обясни министърът.

"Останалите 23 млн. лв. ще бъдат за всички служители на МВР за това, че наистина работим на първа линия за преодоляване на тази пандемия. Това е една крачка, която държавното ръководство прави, за да покаже, че се оценяват нашите действия", обясни Терзийски.

11 300 служители на МВР са заявили готовност да се ваксинират доброволно, съобщи още Терзийски. Това е малко над 20% от общия състав на силовото ведомоство. В момента в МВР има 48 800 души. Според него съгласните да се ваксинират са от звената за патрулно-постова дейност и охранителната полиция. Той каза, че МВР-болница активно ще се включи в този процес.

istock
istock

"Има готовност нашата болница да предприеме веднага необходимите действия", обясни Терзийски. В момента ведомствената болница очаква доставка на фризери за съхранение на ваксината. Ваксиниране ще се прави и от мобилни екипи.

С колко се вдигат заплатите в здравеопазването

Близо 10% или 4002 служители на МВР са се заразили с коронавирус, каза още Терзийски. Към момента активните са около 1500 души.
Поставените под карантина граждани рядко я нарушават, отчете още Терзийски. По думите му дневно се регистрират по 1-2 нарушения, а дисциплината е добра. В момента под карантина са поставени около 45 хил. души.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg