"Когато има социално напрежение в страната, начин за решаване на проблемите е масата за преговори. Протестите осъществяват натиск за приемане на едно или друго решение. Писмата до работодателите са първоначалната стъпка, която всеки служител има право да изпрати на своя работодател. В процеса на преговори ще се видят всички възможности".
 
Това каза пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ, във връзка с продължаващите протести, организирани от синдиката.
 
И подчерта, че личната инфлация на всеки от работещите е около 50%.
 
"Неизбежно е вдигането на доходите във всяка една сфера", допълни той.

Капитанов заяви, че исканията се поставят и пред сега действащото правителство, и по време на срещи между представители на КНСБ и представители на партии, които ще участват на изборите.

Предлагат 12% увеличение на пенсиите от юли

"Търсим общо съгласие и се надяваме повечето партии да припознаят сериозните проблеми, които КНСБ поставя".

istock
istock

По думите му няма сектор без социално напрежение в него. "Хората обедняват с всеки един ден, ако този процес не се овладее, социалното напрежение ще се превърне в бомба", каза още експертът.
 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg