Приблизително 1 350 000 души в света загиват всяка година при пътнотранспортните произшествия.

Всяка седмица в страните от Европейския съюз има около 500 смъртни случая, следствие на катастрофи.​​​​​​​

Над 43 хиляди шофьори са глобени в започналата от началото на месеца акция "Зима" у нас, при която полицията проверява изправността на автомобилите за зимни условия.

Проверките вече започнаха, а органите на реда са категорични, че няма да правят компромиси.

Aко все още не сте подготвили автомобила си за зимата, трябва да сте подготвени, че ви грози глоба от 50 лв. 

Освен за грайфера на гумите, който не трябва да е под 4мм, водачите на МПС ще бъдат санкционирани и за неизправни чистачки и светлини. 

Гуми менте заливат пазара

Акция „Зима“ се провежда от началото на месеца. Проверките продължават до края на ноември, а зимните правила важат до 1 март.

istock
istock

При смяната на гумите важно е и къде изхвърляме старите. За обособяване на нерегламентирани места за опасни отпадъци местните власти подлежат на санкция. Глобата е в размер от 3000 до 10 000 лева.

Започват да глобяват

Гражданите, които изхвърлят старите си автомобилни гуми на непозволени места, пък подлежат на глоба в размер на между 300 и 1000 лева.

Нерегламентираното изгаряне пък може да ни струва от 2000 до 5000 лева. 

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg