Гуми втора ръка със съмнително качество заливат пазара у нас, съобщава NOVA.

Сигнали от ужилени шофьори получават и в автосервизите, където подготвят колите за зимата.

А продажбите на гумите менте стават предимно през специализирани групи в социалните мрежи.

Как да избегнем измамите - провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Падането на температурите подсети най-отговорните на пътя, че е време за подготовка на колата ни за зимата.

Как се правят пари от стари гуми?

Центровете за гуми вече преливат от заявки. А от ноември KAT започва и масови проверки за това доколко готови сме за шофиране в зимни условия.

Как да изберем зимните гуми за автомобила ни и можем ли да попаднем на измамни търговци?

istock
istock

За да прикриват, че гумите са износени, търговците използват специални машини, с които ги „реставрират”. Освен това, умишлено заличават т.нар. ДОТ – идентификационният номер, който показва месеца и годината на производство на всяка гума.

Целта - да не става ясно колко стари са в действителност. Реално те издълбават стария грайфер, правят каналите по-дълбоки и се стига до илюзията, че гумата отново е с дълбок грайфер.

Кои са най-надеждните автомобили втора ръка

Специалистите съветват за гумите втора употреба първо да се види дали са с необходимата дълбочина на протектора; второ – дали нямат някакви конструктивни нарушения – да липсват парчета от грайферите и т.н. и трето – дали са износени правилно.

От пунктовете за смяна на гуми съветват да не чакате падането на първия сняг, защото още при първото по-сериозно понижение на температурите пътищата стават рискови. 


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg