Недекларирана валута за близо 89 хиляди лева открили митничари при две отделни проверки на летището в София и на пункта при Малко Търново през последните дни.

В първия случай, миналата неделя, на летището са хванати 31 000 евро и 400 щатски долара в ръчната чанта на пътник, пристигащ с полет от Турция, който преминава през зелен коридор - "Нищо за деклариране".

Недекларираната валута с левова равностойност 61 338 лв. е задържана. Срещу нарушителя - израелски гражданин е съставен акт за установеното нарушение на Валутния закон.

Спипаха ментета на “Гучи” и “Луи Вюитон” за над 4 млн. лева


Други недекларирани 13 655 евро и 2140 турски лири са открити в дрехите на турски гражданин, влизащ в страната от Турция с лек автомобил през Малко Търново.

На българския митнически пункт той е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената съвместна проверка от митническите и гранични служители и личен преглед на пътника, в джобове в дрехите му е открита недекларираната валута в евро и турски лири, в различни купюри, с левова равностойност 27 371 лв. 

Вижте как ще изглежда летище София след концесията


Контрабандната валута е иззета и по случая също е съставен акт за административно нарушение.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg