По-голяма част от американците не се чувстват финансово сигурни показва ново проучване на YouGov по поръчка на финансовата компания Bankrate .

Според проучването 72% от американците казват, че се чувстват финансово несигурни и едва 28 % имат усещане за финансова стабилност.

По голяма част от хората в САЩ смятат, че състоянието на икономиката е основна причина да се чувстват по- този начин, 63% посочват високата инфлация, 48%- цялостното състояние на икономиката, а за 36% нарастващите лихви създават икономическата им нестабилност.

Ненужен дълг – най-честата грешка на младите хора

Според анкетираните, за да се чувстват финансово добре те трябва да печелят около 230 000 долара годишно. За да се почувстват богати участниците в проучването казват, че трябва да имат доходи от приблизително 483 000 долара на година.

istock
istock

Само че, според данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ, средният годишен доход за работещ на пълен работен ден през 2021 г. е бил едва около 54 000 долара.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg