"Министерски съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна финансова помощ за лица и семейства, които не отговарят на условията за енергийно подпомагане по реда на Програмата за енергийно подпомагане".

Това каза на брифинг след заседание на МС министърът на на труда и социалната политика Гълъб Донев.

"Разширяваме кръга на тези лица, които с до 30 лв. надхвърлят прага от изискуемия минимум за кандидатстване за месечна помощ за енергийно подпомагане през есенно-зимния сезон. Разширяваме кръга и за лицата, които са с регистрация в бюрата по труда по-малко от 6 месеца, да могат да получат тази целева финансова подкрепа от 300 лв. еднократно за предстоящия отоплителен сезон", заяви той.

Семейства в затруднение с по 300лв. помощ за отопление

По думите му такава помощ ще получат и всички хора с увреждания, които имат над 50% загуба на работоспособност, самотноживеещите възрастни хора, самотните майки и всички рискови групи. За тази цел са били отделени 15 млн. лв. от бюджета.

 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg