Министерството на младежта и спорта отпусна допълнително 2 милиона лева по програмата за развитие на спортните клубове.

889 клуба от 50 вида спорт получиха 30 процента увеличение на отпуснатите средства тази година.


"Мярката е добра, прие се много добре от клубовете. За 2021 година вече е гласувано 100% увеличение на средствата по тази програма. Българските спортни клубове ще получат допълнително 6,5 милиона лева, с които ще подпомогнат дейността си", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

Мярката 60/40 ще продължи до септември 2021 г.

Спортният министър припомни, че на федерациите беше позволено да пренасочат средствата си, предвидени за участие в международни състезания, които бяха отложени заради пандемията, към разходи за подготовка на атлетите си. Министерството е готово тази мярка да продължи и догодина.

"Програмата ни за подобряване на спортната инфраструктура в страната продължава с пълна сила", информира още министър Кралев.

istock
istock

Пред премиера той докладва за изградените и реконструирани спортни съоръжения през тази година. Кралев съобщи, че са пуснати обществени поръчки за още 20 спортни обекта на приблизителна стойност 7 милиона лева.

Разхлабват една от мерките

"Сключени са 21 от договорите за построяването на физкултурните салони в 27 училища на територията в цялата страна", каза още Кралев.
На срещата бе обсъден и напредък в изграждането на "Арена Бургас".

"Строителството на залата в Бургас по график трябва да приключи до края на първото тримесечие на годината. Част на доставките от елементи на покривната конструкция трябваше да дойдат от Германия и Италия, но се забавиха заради пандемията", съобщи министър Кралев.

"Арена Бургас е едно фантастично съоръжение, което ще е готово през следващите месец-два. Залата ще може да е домакин на световни и европейски първенства по леката атлетика, но в нея ще могат да се провеждат и всякакви други състезания", заяви премиерът Борисов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg