Агенцията по заетостта уведомява всички заинтересовани работодатели, че отпада срокът, който досега беше 21 април 2020 г., за подаване на заявление за изплащане на компенсации по схемата 60/40.

Промяната е направена, за да се даде възможност на повече представители на бизнеса да се възползват от схемата при новите условия.

Без определяне на краен срок, Агенцията по заетостта продължава да приема заявления и документи за изплащане на компенсации по реда на ПМС нр. 55/30.03.2020 г., като припомня, че те се подават към дирекцията "Бюро по труда", обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването.

istock
istock

Препоръчително е документите да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), подписани с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Какви помощи дават в другите страни заради коронавируса

Документите могат да се подават и чрез лицензиран пощенски оператор, и само при невъзможност за ползване на тези два начина - чрез посещение в бюрото по труда.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg