Пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април. От Националния статистически институт съобщиха, че от 7-ми до 20-и април хората в третата възраст ще получат традиционните месечни суми, но не и станалите вече традиционни допълнителни пари, които получават за празника от години.
 
Служебното правителство няма коментар по темата, съобщава Нова телевизия. Възрастните хора от село Баница пресметнаха: две кори яйца, два козунака и четвърт килограм агнешко - за това стигат 70-те лева великденска добавка, която беше изплащана миналата година.

Кога изплащат пенсиите

По думите им могат да минат и без месо, но яйцата и козунака са задължителни. Прогнозират, че ще се лишат от нещо, защото пенсиите не стигат за сметки, храна и лекарства. Вероятно ще си вземат само козунак.
 
Те смятат, че парите са отишли за изборите, затова не са останали за надбавки. Предполагат, че помощи ще има чак за Коледа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg