По мярката за затворените бизнеси първите плащания ще бъдат направени следващата седмица. Това съобщи социалният министър Деница Сачева. Фирмите от туризма и хотелите  могат да кандидатстват по мярката 80 на 20.

Когато не е затворен хотелът, с тази остатъчна дейност, с която работи той, би могъл да плаща тези 20%, поясни министърът. Далеч съм от мисълта, че всички бизнеси и казуси са обхванати от всички видове мерки.

Няма универсална мярка, която да обхване всички бизнеси, подчерта Сачева. И допълни, че има ръст в регистрацията на безработни в последните дни.

Много са причините, една от тях е затварянето на бизнес сектори, които не мислят, че могат да отворят след 21 декември.

Готвят нова помощ за затворения бизнес

"Новата помощ, която даваме на родители, които си гледат децата вкъщи се отпускат и за безработни. Не е нужно да се регистрират за да получат помощи.

БГНЕС
БГНЕС

Критерият е подоходен, а не регистрацията на безработен", уточни Сачева.

Тя добави, че за 7-8 работни дни по мярката за родителите 21 000 души са кандидатствали.

"Насърчавам всички да проверят правилата и да се запознаят с условията. Над 20 000 общо са работодателите, получили подкрепа с нашите мерки", коментира още Деница Сачева.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg