Да се увеличи прагът за бедност у нас, както и компенсация на училищата заради високите цени на тока и газа. Това предлага КНСБ, съобщи президентът на синдиката Пламен Димитров по Нова телевизия.

"Г-жа Комитова не иска да води диалог с браншовата камара "Пътища", с което поставя под въпрос индустриалните отношения в Европа. Тя иска да разговаря със собствениците на фирми, а те са се сдружили". Това заяви Васил Велев от АИКБ в "Твоят ден".

Според него от инфлацията при планиран недостиг от 5 млрд., има излишък 1 млрд.
 
"Пари има, за да се разплатят хората, които са си свършили работата, както и да се компенсират потребителите на свободния пазар за високите цени в енергетиката. Има натиск от членовете на АИКБ за протестни действия", разкри той.

Променят методиката за определяне на линията на бедност у нас

От своя страна Пламен Димитров сподели, че става дума за около 40 млн., които са изработени от 6 месеца и не са платени, не е имало и аванс. Договорката е била да бъдат платени до миналия петък, но това не е сторено.

istock
istock

По думите му мнозина имат и заеми, които не могат да изплатят. Той определи неизплащането на средствата като опит на служебното правителство да не се поема отговорност, защото му се вижда прекомерна.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg