Превозвачите излизат на протест утре заради неизплатени помощи за подпомагане на бизнеса. Ще бъдат блокирани ключови кръстовища, пътни артерии и гранични пунктове.
 
Преди това обаче днес те ще проведат среща със социалния министър Гълъб Донев.
 
"Никога не сме имали претенции кога ще бъдат разпределени средствата, това не е причината за нашия протест. Причината е липсата на останалите мерки. От 1 юни нямаме мярката 290 лв., а 60/40 беше направена с 40% спад в оборота.

Искаме мярката 60/40 да бъде с 20% спад в оборота, да се възстановят тези 290 лв. помощ, както да се намери вариант за компенсиране на високите цени на горивата", заяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерация на превозвачите пред Нова телевизия.
 
По нейните думи протестът не е политически и ако се постигне договорка със социалния министър, демонстрацията може да се отмени.
"Имахме сериозни затруднения в изплащането на възнагражденията. За август месец нямахме абсолютно никаква помощ", обясни Милтенова.

Какви помощи ще получат работниците заради COVID-19

Според нея оправданието е било актуализацията на бюджета. От своя страна Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат сподели, че са формулирани 5 искания.
 

Агенция по заетостта
Агенция по заетостта

"Искаме облекчаване на данъка по подобие на механизма, въведен през 2021 г. и изработване на ясна стратегия за транспорта и справяне с нерегламентираните превози", подчерта той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg