Семейства с деца ще получат еднократна добавка от 148,35 лева, за да си плащат повишените разходи за ток и парно. Това предвижда проект на Агенцията за социално подпомагане, който ще бъде представен официално днес.

Проектът е на стойност над 49 милиона лева и е финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Средствата ще се изплащат от Агенцията за социално подпомагане до 30 ноември 2023 година. Те са предназначени за уязвими домакинства - семейства с доходи до определен средномесечен размер, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст или така наречените детски надбавки.

Допълнителни 148 лв. за 320 000 семейства за отопление

За тази година, за да получават детски надбавки, семействата трябва да са с доход до 510 лева на човек. За едно дете надбавката е 50 лева.
 
По данни на социалното министерство близо 320 000 семейства ще получат чрез проекта подкрепа за посрещане на повишените разходи за потребление на енергия.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg