През последните дни собственици на бензиностанции прогнозираха спад на цените, с оглед на поевтиняването на петрола на световните пазари.
 
Високите цени на горивата ни карат все по-често да поглеждаме към табелите на бензиностанциите, преди да заредим автомобила си. А въпреки че статистиката показва, че петролът на световните пазари поевтинява, забелязваме, че цените у нас някак си странно се задържат, съобщава Нова телевизия.

На този фон, прави впечатление и сериозна разлика между някои бензиностанции.

Но какво мислят хората за цените на горивата, както и къде бензинът и дизелът се продават най-скъпо?

В морската столица цените на горивата са приблизително колкото средните за страната. Откриваме бензина на цена от 2,71 лв. , а дизела за 2,76 лв.

Ще плащаме ли над 5 лева за литър бензин и дизел

Тръгваме на север, за да проверим каква е ситуацията с горивата и вървят ли цените нагоре. На 70 километра на север влизаме в Каварна. Тук веднага прави впечатление, че цените на горивата са с 8 стотинки нагоре. Хората в Каварна също го забелязват, но са се примирили.
 

Kои са страните с най-скъп и най-евтин бензин в Европа
Dariknews.bg 

Всъщност и колкото по на север вървим, толкова по-скъпи стават горивата. На входа на Шабла веднага забелязваме още по-осезаема разлика. Литър от масовия бензин струва 2,94 лв., а дизелът  2,98 лв. Справка показва, че освен в Североизточна България, Шабла е и градът с най-високи цени на горивата у нас.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg