От ВМРО предложиха в законопроекта за държавния бюджет за следващата година подоходният критерий за получаване на детски надбавки да отпадне.

"Ние не заплашваме, че няма да подкрепим критерия за детските надбавки, ние категорично го казваме", заяви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Причината е, че от ГЕРБ предложиха пълният размер детски да получават хора с доход от 510 лв. на човек от семейството.

В момента прагът е 410 лв. 80% от детските ще се дават, ако доходът е 650 лв., а не 510, както е сега.

Вдигат се и надбавките - от 40 на 50 лв. за едно дете, от 90 на 110 лв. за две, от 135 на 165 лв. за три, а за четири деца - от 145 на 185 лв. За всяко следващо дете сумата расте с 20 лв.

Добавката за 1 и 8 клас се вдига с 50 лева

"Тези, които нямат нужда от тези пари, те няма да си подадат заявления. Държим всяко дете да получи подкрепа", каза Веселинов.
 

istock
istock

"Не смятам, че това е начинът за диалог в една коалиция, това е пример как не се изграждат отношения. Ние си защитаваме позициите, които винаги сме защитавали и не смятаме да правим компромиси.  Нека не гледаме на парите за деца и парите за полицаи", каза още депутатът.                     

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg