Минималната заплата в Северна Македония от 1 декември ще бъде 14 500 денара /464 лева/, съобщава "Независен весник".

В момента минималната заплата в държавата възлиза на 12 507 денара.

Как да си поискаме повишение на заплатата

С увеличението на минималната работна заплата осигурихме по-високи доходи за 90 000 граждани, заявиха от министерството на труда и социалната политика там.

Българите все по-често се отправят за почивка и пазар към Македония. През септември посещенията към западната ни съседка нарастнаха с 16,2 на сто. 

Шопингът в Македония измества този в Турция

Туристическият портал Lonely Planet пък нареди страната на трето място, като най-добра дестинация през 2020-а. 

istock
istock

Северна Македония бе позиционирана и най-високо в класация на Световната банка, сред страните от балканския регион по отношение на предоставените условия за осъществяване на бизнес в страните по света.

За сравнение тя зае 17-то място в доклада "Да правиш бизнес 2020" на банката, докато България бе наредена далече след нея на 61-во място.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg