Търговците в София временно да не плащат тротоарно право и общински наем при извънредното положение, обсъждат столичните общински съветници от ГЕРБ.

Подготвя се цялостен пакет от мерки, който да облекчи бизнеса.

Малките фирми, които имат наети терени от Столичната община, включително и на пазарите в София, също да не плащат наеми, обсъждат още съветниците.

На заместник-кмета по инвестиции и екипа му е възложено да бъде създаден механизъм, чрез който да се оцени степента на влияние на кризата върху различните бизнес сектори.

istock
istock

Зам.-председателят на столичния общински съвет Николай Стойнев заяви, че ограничаването на придвижването засяга всички нас и доста силно ще удари и бизнеса.

Удължават срока и за сметките за вода

Знаете, че бизнесът е този, който осигурява БВП, благодарение на данъците, които плаща, могат да се реализират различни социални инициативи, плащат се заплати, също така пенсии и затова за малкия и средния бизнес е много важно да проявим разбиране, обясни той пред БНР.

Съветниците ще подготвят доклад с временните промени, които да бъдат гласувани от общинския съвет.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg