Работниците и служителите от "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) за пета поредна година ще получат бонуси по повод Коледните и Новогодишни празници, съобщиха от предприятието.

Министърът на икономиката Емил Караниколов е обещал персоналът да получи по 775 лева.

От 1 януари 2020 година се повишават всички индивидуални трудови възнаграждения на работещите във ВМЗ с по 80 лв., казал Караниколов.

Как фирма зарадва служителите си за Коледа

Икономическият министър е обсъдил със Съвета на директорите и оперативното ръководство на предприятието създаването на Регионален иновационен фонд към ВМЗ Сопот през следващата година.

istock
istock

Целта е той да се превърне в инкубатор на продуктови и технологични иновации.

При посещението си в оръжейницата Караниколов е връчил на изпълнителния директор на държавната фирма д-р инж. Иван Гецов договор за реализиране на проект "Система за близка радиолокация с повишена шумозащитеност".

Той е спечелен от десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

"В резултат на изпълнението на настоящия проект, ВМЗ ще разполага с технология за производство на устройства, комплектоващи специалната продукция, които повишават в пъти нейната ефективност", е коментирал Гецов.

Това е вторият проект, по който държавното дружество е бенефициент.

Орязват бонусите на банкерите

На 26 май 2018г. Започна изпълнението на проекта "Иновативна технология за проектиране и производство на линия реактивни двигатели с твърдо гориво, посредством дигитални двойници, чрез методите на виртуалното инженерство с дигитални двойници".

Неговото изпълнение трябва да приключи в края на месец май 2020 година.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg